Olav Breivik overtar "regionrådsklubba"

Olav Breivik, ordfører i Hobøl kommune, overtar fra nyttår ledervervet i Indre Østfold regionråd, mens Saxe Frøshaug fra Trøgstad blir nestleder.

Regionrådet ved Olav Breivik og Erik Unaas med klubbe.

- Indre Østfold-regionen er i en meget spennende utvikling, jeg er sikkert på at Olav vil gjøre en meget god jobb videre, sier avtroppende leder Erik Unaas, til daglig ordfører i Eidsberg. Vervet som leder roterer hvert annet år mellom de åtte kommunene som er medlem i regionrådet. 

Det er også en spennende tid

Fra 2020 går de fem kommunene Hobøl, Spydeberg, Askim, Trøgstad og Eidsberg sammen til en ny enhet: Indre Østfold kommune. Rømskog går inn i Aurskog-Høland, Aremark og Rakkestad vil se sørover og har alt meldt seg ut, mens Skiptvet og Marker fortsetter som selvstendige kommer. Det betyr at antall medlemmer i framtiden vil være tre.

Regionrådet er en sentral koordinatorer og høringer både overfor Fylkeskommune, Fylkesmannen og andre regionale myndigheter, innen f.eks. kollektivtrafikk, næringsutvikling, arealplaner og reiseliv. Det er også en viktig møteplass for felles orienteringer og erfaringsutveksling.

 

Tips en venn  Skriv ut